Winkelwagen is leeg 
 

Gewasverzorging

Pioenrozen kunnen op alle grondsoorten goed groeien mits deze niet te nat is. Doorlatende grond is zeer belangrijk voor een goede groei, pioenen houden niet van natte voeten. Daarnaast is voeding essentieel. Vooral bij planten die op zandgrond staan is het verstandig elk jaar bij te mesten. Dit kan gedaan worden door in februari verteerde stalmest aan te brengen. Door de regen zullen de voedingsstoffen de grond in zakken en bij de wortels komen. Als alternatief kunnen er ook koemestkorrels gebruikt worden, strooi deze in maart/april. Een ideale pH (zuurgraad) voor pioenen ligt rond de 6, is de grond te zuur verbeter deze dan met kalk in het najaar.
Als standplaats heeft het grootste deel van de soorten het liefst volle zon of halfschaduw. Pioenen die de hele dag in de schaduw staan zullen niet of nauwelijks bloeien. Verder is het belangrijk om ze goed de ruimte te geven. Elk jaar zal de plant namelijk een klein stukje uitbreiden. Na een jaar of 10-15 gaat de bloei achteruit en wordt het tijd om de plant te delen en op een andere plaats te zetten.
 

Volg ons

Kort over ons

Kwekerij ’t Lutterveld teelt sinds 2002 pioenrozen. Op de betere zandgronden in het oosten van land worden verschillende variëteiten Paeonia officinalis en Paeonia Lactiflora geteeld. Onze kwekerij is puur gericht op het vermeerderen van wortelstek. Bij ons kunt u dus geen snijbloemen bestellen.

Adresgegevens

Kwekerij 't Lutterveld
Contactpersoon: Stefan Luijmes
Schuineslootweg 142 a
7777 ST  Schuinesloot

T: 06-22136282
F: 08 4867 208