5 Veelgestelde vragen

Pioenrozen worden het beste geplant in de herfst, bij voorkeur in september of oktober, wanneer de grond nog warm is maar de planten kunnen wennen aan koelere temperaturen. Dit geeft hen voldoende tijd om zich te vestigen voordat de winter aanbreekt.

Pioenrozen hebben weinig winterbescherming nodig, maar het is raadzaam om ze te bedekken met een laag mulch om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wateroverlast te voorkomen.

Pioenrozen kunnen worden bemest in het vroege voorjaar, net nadat de scheuten boven de grond beginnen te verschijnen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof of compost om de groei en bloei te bevorderen.

Pioenrozen hebben soms een paar jaar nodig om goed te bloeien na het planten. Als uw planten gezond zijn maar niet bloeien, kan het zijn dat ze te diep zijn geplant of onvoldoende zonlicht krijgen. Zorg ervoor dat de planten voldoende zonlicht krijgen en niet te diep in de grond zijn geplant.

Pioenrozen kunnen worden vermeerderd door de wortelkluiten te verdelen, bij voorkeur in het najaar wanneer de planten in rust zijn. Graaf de kluit voorzichtig op en verdeel de wortels met een scherp mes. Zorg ervoor dat elke divisie minstens één oog heeft en plant ze vervolgens opnieuw.